• Aktivity školy

            • POZVÁNKA NA I. CELOŠKOLSKÝ KONCERT

            • ,, Pozývame všetkých priaznivcov klasickej, ľudovej aj modernej hudby na I. celoškolský koncert žiakov našej školy. Koncert sa bude konať 11. 11. 2015 o 16,30 hod. v budove Základnej umeleckej školy v Bošanoch. Súčasťou koncertu bude aj výstava prác žiakov výtvarného odboru.

               

               

            • Poďakovanie:

            • Vedenie školy ďakuje všetkým učiteľom a ich žiakom za vzornú reprezentáciu školy a vynikajúce výkony v programe, ktorý sa konal dňa 29. 3. 2015 v Kultúrnom dome v Bošanoch. Veľké ďakujem patrí aj ich hosťom Janke Chválnej, Tomášovi Hodálovi a pánovi Jozefovi Mišenkovi.

            • Koncert ku Dňu učiteľov

            • Obec Bošany a ZUŠ Bošany Vás srdečne pozývajú na slávnostnú akadémiu, ktorá sa koná pri príležitosti 70. výročia oslobodenia obce a Dňa učiteľov. Tešíme sa na stretnutie s Vami dňa 29. 3. 2015 o 15,00 hod. v kultúrnom dome.

            • I. celoškolský koncert

            • ,,Pozývame všetkých priaznivcov klasickej aj modernej hudby na náš I. celoškolský koncert. Príjemné melódie a pekný spev si môžete vypočuť v utorok 11. novembra 2014 o 16,30 hodine v koncertnej sále našej školy na Pribinovej ulici v Bošanoch."

          • Deň matiek
            • Deň matiek

            • Vedenie školy ďakuje všetkým žiakom a učiteľom, ktorí v nedeľu 11. 5. 2014 svojimi skvelými výkonmi a dobre odvedenou prácou potešili mamičky a staré mamy v kultúrnom dome v Bošanoch. Program ,,Ferdo Mravec Všeumelec" bol veľkým poďakovaním a darčekom ku Dňu matiek

              Do galérie Deň matiek boli pridané fotografie.

          • Tvorivé dielne Nitra
            • Tvorivé dielne Nitra

            • ,,Prvotná je myšlienka. K tomu je treba nadšenie, motivácia, tvorivosť, originalita a objavenie nových postupov." 

              Dňa 13. mája sa žiaci výtvarného odboru zúčastnili tvorivej dielne v Nitrianskej galérii. Odchod bol ráno o 7,00 z vlakovej stanice Bošany. Cesta vlakom bola pre niektorých žiakov zážitkom, niektorí cestovali vlakom prvý krát. V galérii našich výtvarníkov už čakala lektorka pani Tarábková. Skôr ako začali odkrývať tajomstvo novej výtvarnej techniky, si žiaci prezreli výtvarné diela zo zbierok galérie, medzi ktorými nechýbali diela realizované textilnými technikami. Takto motivovaní prešli žiaci do pracovného priestoru galérie, kde ich už čakal rôzny textilný materiál ako ovčie rúno, koža, plsť, z ktorého začali tvoriť takzvaný textilný reliéf. Tu sa stretli aj s novou technikou spájania textilných materiálov a to napichávaním ovčieho   rúna na podkladovú tkaninu. Práca žiakov veľmi zaujala a vznikli originálne a nápadité artefakty, ktoré si doniesli domov . Tieto zaujímavé práce a výlet výtvarníkov si môžete pozrieť tu:

              Do galérie Tvorivé dielne Nitra boli pridané fotografie.

          • ZÁPIS do Základnej umeleckej školy
            • ZÁPIS do Základnej umeleckej školy

            • Riaditeľstvo Základnej umeleckej školy v Bošanoch oznamuje všetkým záujemcom, že ZÁPIS do Základnej umeleckej školy BOŠANY, elokované pracovisko - CHYNORANY, BRODZANY, ŽABOKREKY nad NITROU sa uskutoční v dňoch 12. mája až 21. júna 2014

          • Talentové prijímacie skúšky
            • Talentové prijímacie skúšky

            • Riaditeľka Základnej umeleckej školy, Pribinova 227/24, Bošany v súlade s § 5 ods. 2 a 3 vyhlášky č. 324/2008 Z.z. o základnej umeleckej škole v znení vyhlášky č. 245/2011 Z.z. vyhlasuje prijímacie skúšky do hudobného, výtvarného a literárno-dramatického odboru na školský rok 2014/2015.

          • Oznam
            • Oznam

            • Obec Bošany a Základná umelecká škola Bošany Vás srdečne pozývajú na slávnostný program pri príležitosti Dňa matiek, ktorý sa uskutoční v nedeľu, 11. mája 2014 o 15:00 hod v Kultúrnom dome v Bošanoch.
               
              Pripravili sme pre Vás detský muzikál „ Ferdo Mravec všeumelec “ , výstavu výtvarných prác a koncert žiakov a učiteľov ZUŠ.
               
              Tešia sa na Vás žiaci a učitelia základnej umeleckej školy!
               
            • BLAHOŽELÁME

              Laure Ševčíkovej 
              Alexandre Orságovej
              za 3. miesto

                   a

              Dominike Hlavačkovej
              Nine Lištiakovej
              za čestné uznanie

              vo výtvarnej súťaži ,, VÝTTAL ‘’ 2014
              a p. učiteľke Mgr. Belanovej.

            • Školský spevácky zbor

            • Pôsobí v Bošanoch pod vedením Mg. Zuzany Gálikovej, navštevuje ho 12  žiakov vo veku od 7 do 14 rokov.

               

              Repertoár speváckeho zboru je pestrý, deti spievajú jednohlasné a dvojhlasné ľudové piesne, umelé a moderné populárne piesne a piesne z muzikálov. Spevácky zbor je sprevádzaný klavírom, akordeónom aj školskou kapelou.

               

              Školský komorný spevácky zbor

              Je zriadený na elokovanom pracovisku v Žabokrekoch nad Nitrou. Jeho umeleckou vedúcou je tiež Mgr. Zuzana Gáliková a navštevuje ho 5 žiakov vo veku od 9 do 15 rokov. Žiaci spievajú žánrovo rôzne piesne a to ľudové, umelé , muzikálové a moderné populárne piesne od slovenských ale aj zahraničných interpretov.

               

              Obidva spevácke zbory sa zúčastňujú školských a mimoškolských koncertov a akcií ako sú celoškolské koncerty, koncerty pri príležitosti mesiaca úcty k starším, koncerty ku Dňu matiek, koncerty pre MŠ a ZŠ. Spevácky zbor reprezentoval našu školu aj na súťaži ,,Bošany majú talent".

               

              Boli by sme radi, keby nás bolo viac, tak ak sa chceš zabaviť a rozvíjať svoj spevácky talent, príď medzi nás. Už teraz sa na teba tešíme!!!

            • Tvorivé aktivity žiakov a učiteľov ZUŠ

            • Ťažiskom našej práce sú rôzne druhy koncertov, programov, divadelných predstavení a výstav výtvarných prác, kde naši žiaci ukazujú širokú škálu svojich praktických schopností, ktoré pod odborným vedením našich učiteľov získali a rozvinuli. 

              Počas školského roka usporadúvame 30 až 40 akcií. Asi polovica akcií je priamo v škole, druhá polovica je v obci Bošany a na našich troch pobočkách. Niektoré akcie sa konajú podľa individuálnych požiadaviek rôznych organizácií.

              Priamo v škole  sa konajú triedne koncerty, ktoré sú určené pre rodičov; hovoríme im aj triedne besiedky. Tieto koncerty sú dvakrát ročne / január, jún / a vystupujú na nich všetci žiaci, aj tí menej nadaní. Ďalším druhom koncertov, ktoré usporadúvame na pôde školy sú celoškolské koncerty, ktoré sú dva až tri počas školského roka a vystupujú v nich najšikovnejší a najnadanejší žiaci z celej školy. V posledných rokoch sú tematicky zamerané, ako napr.: „Aj my už vieme pekne hrať“ – pre žiakov prvého až tretieho ročníka, „Hráme Mozarta“, „Hrá a spieva celá rodina“, kde vystupovali spolu súrodenci a deti s rodičmi, „Hráme modernú hudbu“ a ďalšie.

              Vianočné koncerty poriadame v škole aj v obci. V mesiacoch máj – jún robíme koncerty a programy pre žiakov z materských škôl, kde ich zoznamujeme so všetkým, čo sa u nás vyučuje. Na týchto programoch sa podieľajú aj žiaci výtvarného a literárno-dramatického odboru.

              Vyvrcholením koncertnej činnosti v škole je júnový záverečný koncert absolventov prvého a druhého stupňa spojený s výstavou výtvarných prác absolventov výtvarného odboru.

            • Tvorivé aktivity žiakov a učiteľov v obci a jej regióne.

            • Druhú polovicu akcií poriada naša škola v obci a jej regióne. Medzi pravidelné akcie patria adventné koncerty. V školskom roku 2009/2010 to bol už XIV. ročník adventných koncertov. Okrem rímsko-katolíckeho kostola v Bošanoch ich poriadame aj na pobočkách v Chynoranoch a Žabokrekoch nad Nitrou. Tieto koncerty majú vysokú umeleckú úroveň a za tie roky sme si vychovali aj stálych poslucháčov. Znie na nich prevažne baroková a klasická hudba a spev. Vystupujú na nich naši najnadanejší žiaci, bývalí absolventi školy, naši učitelia, pozvaní hostia. Súčasťou každého adventného koncertu je vystúpenie nášho školského orchestra a speváckeho zboru.

              Ďalšou pravidelnou akciou je koncert, ktorý poriadame v Kultúrnom dome Bošany v marci pri príležitosti osláv Dňa učiteľov. Účinkujúcimi sú v prvom rade učitelia ZUŠ. Posledné dva roky si pozývame aj hostí. Tento rok to bola huslistka Mgr.art. Beáta Rašková, členka orchestra Capella Istropolitana a komorné spevácke združenie Anima Una z Topoľčian. Tento koncert má tiež svojich prívržencov. Repertoár koncertu tvorí melodická hudba, či už moderná, muzikálová, ale aj známe skladby majstrov klasiky alebo romantiky.

              Vianočné koncerty poriadame tiež pravidelne v obci i na pobočkách. Tieto koncerty v posledných rokoch dopĺňame o scénky s vianočnou tematikou. Výzdobu robia svojimi prácami žiaci výtvarného odboru. Tieto koncerty poriadame aj na našej tretej pobočke v Brodzanoch.

              V rokoch 2007 a 2008 spojili sily všetky tri odbory našej školy. Pre verejnosť v Bošanoch sme nacvičili dve divadelné predstavenia. V roku 2007 to bola úprava rozprávky H. Ch. Andersena“Dievčatko so zápalkami“ a v roku 2008 dramatizácia hry od Ferka Urbánka“Ježiško v závejoch“. Obe predstavenia boli vo vianočnom čase a mali u občanov veľký úspech. Naši žiaci sa podieľali aj na tvorbe kostýmov a kulís. V tejto novozaloženej tradícii by sme chceli pokračovať.

              Z ostatných akcií pre verejnosť sú to pravidelné koncerty a programy pre najstarších občanov a jubilantov, programy v Domove dôchodcov, rôzne kultúrne programy pri príležitosti Dňa matiek, výchovné koncerty pre žiakov Základnej školy s názvom “Deti deťom“, konané aj na pobočkách.

              Všetkými týmito spomínanými aktivitami a ešte mnohými inými sa prezentujeme v obci a jej širokom regióne. Občania chodia na naše koncerty, programy a výstavy pravidelne a s radosťou. Všetky tieto akcie sú pripravované profesionálne, odborne a na vysokej umeleckej úrovni. Kvalitnými akciami si rozširujeme okruh svojich poslucháčov a divákov z radov občanov. Vychovávame ich ako konzumentov kvalitného umenia, pomáhame formovať ich umelecký vkus a tým prispievame k zvyšovaniu ich kultúrnosti a k rozvoju kultúry vôbec.

              • súťaže
              • semináre
  • Novinky

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje